Kuchnia strażacka ze zbożami wysokiej jakości

To cykl wydarzeń kulinarnych w trakcie których będzie można posmakować wspaniałych potraw przygotowanych przez mistrzów strażackich.

Mięso smażone na grilu
Sprawdź nadchodzące wydarzenia
Mięso pieczone na grilu

Walory zbórz

Do przygotowania potraw i wypieków używamy ziaren i mąk z ekologicznych zbóż, szczególnie polecamy świeżo mielone mąki które mają gwarantowaną jakość prozdrowotną. Najbardziej
polecamy mąki z ziarna Orkiszu, Samopszy , Płaskurki oraz ostatnio z pszenicy Trispy – które to zboże zostało odtworzone z banku zbóż pierwotnych, i staje się coraz bardziej popularne ze względu na walory prozdrowotne.

Pszenica okrągłoziarnowa- Trispa to pierwotne pradawne zboże o wysokiej wartości odżywczej. Zawiera o 18% więcej białka w porównaniu do pszenicy zwyczajnej. Białko to wyróżnia się dodatkowo korzystnym składem aminokwasowym. Wyższą zawartością aminokwasów egzogennych, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć i musimy dostarczyć je wraz z pożywieniem.

Nadchodzące wydarzenia

Nadchodzące wydarzenia

Nadchodzące wydarzenia

Obecnie nie ma nadchodzących wydarzeń

Wydarzenia archiwalne

Relacje z wydarzeń

Sprawdź relacje z wydarzeń kuchni ze zbożami wysokiej jakości!

Systemy jakości zbóż

Jakie systemy jakości cechują zboża które wykorzystujemy podczas imprez kuchni strażackiej ze zbożami wysokiej jakości? Sprawdź to!