May 7, 2022
#ognista-wieprzowina
Tegoroczne obchody Powiatowego Dnia Strażaka, które odbyły się w dniu 7 maja w Tomaszowie Lubelskim, zostały wzbogacone o wydarzenie kulinarne pn. Kuchnia strażacka z ognistą wieprzowiną.
Niepowtarzalny smak i aromat strażackiej grochówki oraz bogatego asortymentu wędlin i mięs dostarczonych przez Spółdzielnię „BIO-POLSKA” z Dukli” zachwycił uczestników uroczystości, gości zaproszonych oraz mieszkańców Tomaszowa Lubelskiego, którzy zagościli w „Barze Roztocze” przy ul. Klasztornej 3.
Przy dźwiękach melodii w wykonaniu Orkiestry Dętej OSP Tomaszów Lubelski dania kuchni strażackiej degustowali m.in.: Lubelski Komendant Wojewódzki PSP w Lublinie, przedstawiciele władz samorządowych z terenu powiatu, przedstawiciele służb i jednostek współpracujących oraz delegacje jednostek PSP i OSP z terenu powiatu – łącznie ponad 140 osób.
W imieniu organizatorów składamy podziękowanie POLSKIEJ EKOLOGII za ubogacenie strażackiego święta kuchnią strażacką w najlepszym wydaniu.